Friday, December 11, 2015

Jakobi 5 kuud

Jakob sai kolmapäeval jälle kuu vanemaks. Mõõtudest niipalju, et noorhärra kaalus 4,5 kuusena 9,3 kg ja oli 67 cm pikk. Nagu ma juulibeebide grupist olen aru saanud, siis kaalult kuulume suuremate laste "liigasse" pikkuselt on aga veel pikemaid beebisid, kui väike Jakob.

5-kuusena(kuusk, kuusk, kuusk, kuusk, kuusk) on Jakob saanub maitsta mõnda köögivilja (maitsta tähendab, et saanud kuni 3 teelusikatäit püreed) ja mõnda magusamat püreed. Siiamaani meeldib talle KÕIK, mida talle andnud olen. Kui ainult midagi antakse. Tänu lisatoiduga harjutamisele on ka refluks vähemaks jäänud, kuid mitte siiski päris kadunud. Kui vahepeal oli mul mure, et varsti peame tissist loobuma, kuna mees ei saa kõhtu täis enam, siis nüüd oleme saanud asjad jälle niipalju joonde, et kui ma just koolis ei ole siis pudelit me juurde tegema ei pea.

Millalgi 4,5 kuuselt otsustas härra väikemees, et nüüd oleks paslik hakata keerutama end seljalt kõhule. Umbes nädalakse käis see väga aktiivselt, nüüd on Jakob selle veidi unarusse jätnud ja  keerab end kõhuli vaid siis kui viitsib, mitte siis kui emme millegagi meelitab, ammugi mitte kui keegi tahaks näha mida Jakob oskab.

Samuti üritab poissmees end istudes tasakaalus hoida, see juba peagu õnnestub, aga siis tuleb kuri gravitatsioon ja rikub kogu ürituse jälle ära.




Eile (nagu ka üleeile) käis Jakob emme-issiga koolis kaasa. See tähendab, et eile sai härri tund aega geneetika õppejõult juukseid kiskuga ja tema ja tema asjadega mängida kuni emme-issi arvestust kirjutasid. Teise arvestuse magas härra laua all turahällis. Selle tubli soorituse eest sai kõigilt kiita ja nagu talle kombeks on koolis käies sai ka parajalt silma teha nii tädidele kui onudele.

Samas pean ka mainima, et Jakob on viimasel ajal veidi "vägivaldseks" osutunud. Nimelt kui ta midgai kätte saab siis tuleb esmalt katsetada selle purunemisoskusi, näiteks vastu emme nägu tagudes. Kui emme kaugel on siis sobib katsetamiseks ka laud või turvahälli äär või siis halvemal juhul ka oma kõht.

No comments:

Post a Comment