Tuesday, April 28, 2015

Kopp on ees ja käru taga!!

Tahaks lihtsalt vinguda praegu, kõige üle, mis viimasel ajal juhtunud on ja senini veel juhtub. Tegelikult, olgem ausad, on mul sadaseitse asja teha selle asemel, et praegu siin diivanil istuda ja kirjutada. Näiteks oleks vaja Martha toa tapeetimine lõpetada (veel jäänud paar väikest juppi akna ümber panna), seejärel suures toas see reomndi laga ära koritada ja Martha asjad, mis hetkel kõik siin on tagasi tema tuppa viia, siis võiks alustada elutoa tapeetimist, mida ma saan teha 2 seinas, kuhu tuleb ühevärviline tapeet, sest mustriga tapeedi sein tuli alla koos krohviga ja see ootab nüüd, millal Tõnis Jõhvist tagasi tuleb ja selle ära krohvib/pahteldab ehk siis suur tuba on ka peale tapeetimist endiselt kohutav peldik.

Siis võiksin või olgem ausad, peaksin kirjutama referaati "oksalaatidest", miski ei motiveeri mind seda kirjutama, isegi mitte see, et seda on vaja juba vähem kui 24 tunni pärast. Siis võiks näiteks auto LÕPUKS korda saada, see on juba ausalt tragikoomiline lugu kogu selle auto remondiga. Väga lühidalt seda jama kokku võttes, hakkas auto mul ühel mitte väga ilusal päeval tossama kapoti alt, käisime ühe teises ja kolmandas remonditöökojas. Esimesed kaks, sealhulgas ka Opeli esindus, olid suhteliselt kindald, et viga on plokikaanetihendis, mitte et see peaks ühele keskmisele eesti inimesele midgai ütlema, aga see on üks kallimaid asju plokikaane järel, mis katki minna saab - nii olen mina aru saanud. Kolmandas kohas, ei tahteud autole kuidagi seda diagnoosi siiski panna nii me siis käisime seal üle päeva ja pidasime töökoja omanikuga pidevat vestlus sellel teemal, mis auot nüüd teeb ja kuidas käitub. Lõpuks siiski käis auto mingis mullipudeli testis? ja selle tulemusena oli kõik korras ja rõhku sees ei ole. Ausalt ma isegi ei mäleta enam millal ja miks auto siiski remonti läks ja sinna jäi, et siiski plokikaanetihend ära vahetada ja plokikaas ära lihvida? Lihvimist siiski vaja ei läinud kuid mootorit lahti võttes selgus, et 1 neljast pihustist on läbi. Selge jällegi aja ja rahakulu, Tõnis andis loe see ära vahetada. Ootame jälle terve nädalavahetuse, et pihusti kohale jõuaks ning see ära vahetataks. Esmaspäeval jõudis pihusti kohale ja seda autole külge toppides selgus, et see on defektne ja telliti uus. Teisipäeval see kohale ie jõudnud seega luges Tõnis meestele sõnad peale, et kolmapäeval on autot vaja! Sest plaanisime hiljemalt neljapäeval minna Saaremaale. Kolmapäeval käisime Tartus aega surnuks löömas, et oodata auto kohta uudiseid. Sulistasime Auras paar tundi siis käisime Vassilissas söömas sealt helsitasime siis remonditöökotta, et kaua veel umbes läheb.

Sealt saime teada, et see auto, mis seda pihustit toob kuskil on teepeal katki läinud ja nüüd keegi sõidab talle vastu kuskile 50 km Tartust välja, et pihusti kiiresti kohale jõuaks. No selge see läkisme kinno, et veel aega kulutada. Veidi enne viite lõppes Käsna Kalle film ja läksime töökoja juurde, et sealt auto saada ja Saaremaa poole kihutada. Seal aga selgus, et auto pandi kokku ja mingi klõbin oli siiski mootoris sees ja ei julgeta seda meile anda veel. Pakuti siis asendusautot, milleks on Lancia K. Ühesõnaga Saaremaa reis jäi ära, sest selle autoga me sinna minekut ei julgenud ette võtta. Hiljem selgus, et veel üks pihusti oli katki, mikromõra sees vm sellist ja ka see vajas väljavahetamist.

Eile, see oli esmaspäev siis, helistas Tõnis mulle Skypes (ta on hetkel kordusõppustel Jõhvis, valmistub Siiliks) ja säras, et homme võin autole järgi minna. Täna hommikul siis läksin autole järgi, kolm meest passisid ümber auto kapott lahti ja ma juba kartsin, et mis sealt siis nüüd tulla võib.

Siiski midagi erilist ei tulnud vaid soovitati minig asi veel lähiajal välja vahetada, et auto külmana paremini käima läheks, sest kütus vajub tagasi ja siis läheb aega enne kui see jälle üles tuleb?

Selge, maksin imelise arve, võtsin auto ja läksin Ülenurme kaudu koju. Uhtisse jõudes aga kadus autol jõud ja nii ma tee äärde jäingi. Kutsusin läbi pisarate remondimehed kohale ja sain jälle imelise Lancia tagasi, millega koju sõita. Lubati hiljemalt kolmapäevaks auto tagasi anda mulle, et neljapäeval Tõnisele ikka järgi minna saaksin, kuid kuna me juba plaanisime laupäeval Saaremaal ära käia siis kardan, et ei saa seda autot ikka kätte. Täielik ajude#¤#¤!!!!!

Ja nüüd ma istun ja halan siin ning ei tee ikka mitte midagi! Praegu tahaks olla jaanalind..

No comments:

Post a Comment