Friday, March 6, 2015

Kodune võitegu pildis

 

 Täna oli meil võitehnoloogia esimene loeng, kus selgus, et juba ülejärgmisel nädalal on arvestus, ning lisaks sellele on aine läbimiseks vaja teha kodus ise võid. Võtsime selle siis juba täna kohe ette, sest muidu oleks see ilmselt meelest läinud kuni viimase minutini. Videot ma teha ei viitsinud juba selle pärast, et selle kokku lõikamine,kleepimine ei ole just minu parim anne ja mis ma seda pikka mikserdamist või purgi loksutamist ikka filmin. Tegin parem pilte.. palju pilte.

Koduse või teoks (vahukoorest) on (vähemalt meile antud) kaks võimalust.

1. Mikserdada vahukoor võiks - sõna otseses mõttes - kuni pett rasvast eraldub.

2. Valada vahukoor purki (kuhu talle võiks jääda piisavalt ruumi, et loskuda) ja siis lokustada ja loksutada ja loksutada ja veelkord loksutada. (Meie saime või kätte u 7 minutiga)

Peale mõlemat või tegu tuleb puulusikada võist veel üleliigne pett välja vajutada ja valmis ta ongi.

 





Vahustatud umbes 3 minutit

Vahustatud u 4 minutit.

Vahustatud 5 minutit.

Vahustatud 6 minutit


Vahustatud 6 minutit
Vahustatud 7 minutit

Võist viimse peti välja vajutamine.
 



















200 ml vahukoorest jäi järgi umbes 125 ml petti. Seega saak oli u 75 g võid.

Või saak - 75 g.
 


 

Peti välja vajutamine.


Pett pidi maitsma hää..


Natuke maitset roehlise ja soola näol.
 

 

Martha arvas, et sünnib süüa küll.
Meie saime petti siis 400 ml 35% vahukoorest u 150 g. Natuke aega ja pusimist võttis, kuid igapäevaselt on see suhteliselt kallis lõbu. Unustasin loomulikult poest täpset hinda vaadata kuid homme parandan seda viga ja arvutan ka analüüsi jaoks hinna välja, kuid kallis on ta igal juhul.
Loomulikult saab seda teha ka toorpiimalt kooritud koorest, kuid seal on oht, et võile jääb (seistes) kibe maitse, mis poekoore puhul on juba tööstuslikult omadusi parandades kaotatud.

Aga head tegu teile, kes te seda ka teha viitsite ja head isu meile! ;)


No comments:

Post a Comment